PRIPREMA:
Margarin staviti u zamrzivač ili friz bar na sat vremena.
U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so i promešati.
Potom dodati šećer i kvasac.
Uliti toplu vodu i ulje, pa uz dodavanje vode po potrebi, umesiti testo srednje mekoće. Ostaviti na toplom oko sat vremena.
Lavlju grivu potopiti u mlaku vodu na pola sata.
Crni luk očistiti, iseći na polukrugove i pržiti na ulju dok ne omekša.
Posebno dinstati šampinjone isečene na listiće, prethodno očišćene.
Kada ispari skoro sva tečnost koju puste, dodati lavlju grivu oceđenu od vode koju je upila.
Posoliti, pobiberiti, pržiti par minuta i skloniti sa šporeta. Umešati u to kašiku senfa.
Naraslo testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj podlozi, u pravougaonik debljine 3-4 mm.
Preko narendati zamrznuti margarin. Preklopiti po dužini sa jedne strane, obuhvativši dve trećine pravougaonika, pa preko toga preklopiti suprotnim krajem testa.
Sada to učiniti i po širini, tako da se na kraju dobije oblik kvadrata.
Postupak razvlačenja i preklapanja ponoviti još dva puta, sa razmacima od oko 15 minuta.
Nakon poslednjeg odmaranja, testo tanko razvući i iseći pravougaonik tek malo manji od veličine pleha za rernu.
Na pleh staviti papir za pečenje, pa prebaciti testo. Laganim pritiskom nožem odrediti ivice tarta, a središnji deo posvuda izbockati viljuškom. Preko rasporediti luk, a zatim i pečurke. Peći u rerni ugrejanoj na 200°C, dok ivice testa ne porumene. Pred kraj prženja možete dodati i malo biljnog kačkavalja.
Nakon pečenja posuti malo svežeg peršuna odozgo.
*Testo možete pre pečenja premazati sa malo senfa.
Zahvaljujemo se @vegetarijankaukuhinji.blog na receptu.