PRIPREMA:
Pečurke preliti sa 300 ml mlake vode. Tako treba da odstoje oko pola sata.
Crni luk očistiti i sitno naseckati, pa staviti u šerpu i dinstati na malo ulja. Možete dodati i malo vode.
Praziluk sitno naseckati i dodati u šerpu kad crni luk omekša. Dinstati dok i praziluk ne omekša, pa dodati pečurke koje ste ocedili od vode i iskidali na manje komade.
Pržiti nekoliko minuta. Naliti još malo ulja, toliko da prekrije dno šerpe. Dodati sitno seckani beli luk, i čim počne da miriše, dodati brašno. Lepo promešati i pržiti par minuta. Postepeno nalivati vodom u kojoj su bile pečurke i mešati kašikom da se ne stvore grudvice od brašna.
Zatim dodati i ostatak vode, začiniti mešavinom začina i biberom, poklopiti da provri, pa kuvati 15-ak minuta.
Probati i po potrebi dodati još mešavine začina ili malo soli. Na kraju dodati i malo svežeg peršuna, kuvati minut-dva, i skloniti sa šporeta.
Ukoliko želite, uz supu možete služiti prepečene začinjene kriške hleba, ili prepečene kockice hleba.
Ali, i bez toga je sjajna!
Zahvaljujemo se @vegetarijankaukuhinji.blog na receptu.