Kremasta supa sa lavljom grivom
Priprema30 minuta
Sastojci (za 4 tanjira)
 30 g crnog luka
 20 g zelenog dela praziluka
 3 čena belog luka
 10 g Fantastik fungi sušene pečurke lavlja griva
 300 + 500 ml vode
 2 - 3 kašike brašna
 ulje za prženje
 mešavina začina (tipa Vegeta)
 1 crni biber
 malo himalajske ili obične soli
 malo svežeg peršuna

PRIPREMA:

Pečurke preliti sa 300 ml mlake vode. Tako treba da odstoje oko pola sata.

Crni luk očistiti i sitno naseckati, pa staviti u šerpu i dinstati na malo ulja. Možete dodati i malo vode.

Praziluk sitno naseckati i dodati u šerpu kad crni luk omekša. Dinstati dok i praziluk ne omekša, pa dodati pečurke koje ste ocedili od vode i iskidali na manje komade.

Pržiti nekoliko minuta. Naliti još malo ulja, toliko da prekrije dno šerpe. Dodati sitno seckani beli luk, i čim počne da miriše, dodati brašno. Lepo promešati i pržiti par minuta. Postepeno nalivati vodom u kojoj su bile pečurke i mešati kašikom da se ne stvore grudvice od brašna.

Zatim dodati i ostatak vode, začiniti mešavinom začina i biberom, poklopiti da provri, pa kuvati 15-ak minuta.

Probati i po potrebi dodati još mešavine začina ili malo soli. Na kraju dodati i malo svežeg peršuna, kuvati minut-dva, i skloniti sa šporeta.

Ukoliko želite, uz supu možete služiti prepečene začinjene kriške hleba, ili prepečene kockice hleba.

Ali, i bez toga je sjajna!

Zahvaljujemo se @vegetarijankaukuhinji.blog na receptu.

 

Ingredients

Sastojci (za 4 tanjira)
 30 g crnog luka
 20 g zelenog dela praziluka
 3 čena belog luka
 10 g Fantastik fungi sušene pečurke lavlja griva
 300 + 500 ml vode
 2 - 3 kašike brašna
 ulje za prženje
 mešavina začina (tipa Vegeta)
 1 crni biber
 malo himalajske ili obične soli
 malo svežeg peršuna

Directions

Notes

Kremasta supa sa lavljom grivom
0